Boekhandel Douwes Den Haag

Thom Harinck

De onbetwiste Godfather van het Nederlandse boksen

Max Moszkowicz

Thom Harinck

Thom Harinck

De onbetwiste Godfather van het Nederlandse boksen

Thom Harinck

 

Aan het succes van de iconische vechtsporttrainer Thom Harinck gaat een geschiedenis vooraf die leest als een bloedspannend jongensboek. Zijn vechtstijl bracht Harinck op plekken waar weinigen ooit komen.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Thom Harinck

Aan het succes van de iconische vechtsporttrainer Thom Harinck gaat een geschiedenis vooraf die leest als een bloedspannend jongensboek. Zijn vechtstijl bracht Harinck op plekken waar weinigen ooit komen. Hij zat aan tafel met de Thaise legertop en regeringsleiders. Hij dineerde in het bijzijn van Vladimir Poetin. De successen van zijn vechtsporters bij de K1 World Grand Prix brachten Harinck in Azië een heldenstatus.

Harinck groeide uit tot de onbetwiste godfather van het Nederlandse kickboksen. Hij ontwikkelde de vechtstijl Chakuriki waarin technieken van het Engelse boksen met het Franse savate en het muay thai worden gemixt.
In sportscholen overal ter wereld wordt Chakuriki onderwezen. Wereldwijd bestaan er tien Chakuriki franchisescholen, waaronder in Brazilië waar Thom als als een held in de favela’s wordt onthaald. Ook Thom Harinck zelf leidde vele kampioenen op die talloze successen beleefden.

Naast grote successen is er ook drama. Jarenlang probeerde Harinck zijn zoon Tommie op het rechte pad te krijgen. Nog altijd worstelt Harinck met het gevoel dat hij zijn eigen zoon die inmiddels is overleden, niet kon helpen. Zijn innerlijke pijn wordt in deze biografie verwoord door zijn vrouw Marjan.

Ook het verbroken contact met vechtsporter Badr Hari doet Thom Harinck nog altijd zichtbaar verdriet. Onder zijn leiding ontwikkelde de puber Badr zich tot een vechtsporter van wereldklasse. Tussen Harinck en Badr die het thuis vaak moeilijk had, ontstond een hechte vader-zoon relatie. Van het ene op het andere moment verdween Badr zonder verklaring uit het leven van Thom Harinck.

Auteur Max Moszkowicz die zeer goed is ingevoerd in de vechtsportwereld, had vele gesprekken met Thom Harinck (1943) en diens vrouw, hoogleraar en sportbestuurder Marjan Olfers. Moszkowicz schreef een boeiende biografie over een bijzondere man, veeleisend en ook kwetsbaar.

Max Moszkowicz (1977) is documentairemaker en schrijft o.a. voor Nieuwe Revu. Hij werkt aan een documentairereeks over vechtsport.


ISBN
9789089754448
Pagina's
288
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Publishers

Sport en spel