Boekhandel Douwes Den Haag

Het geheim van De Nachtwacht

Marc Pos

Het geheim van De Nachtwacht

Het geheim van De Nachtwacht

Het geheim van De Nachtwacht

 

De Nachtwacht is samen met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci het beroemdste schilderij ter wereld. Momenteel wordt dit meesterwerk van Rembrandt van Rijn grondig onderzocht en gerestaureerd. In januari 2021 verscheen het internationale rapport waarin de resultaten van het uitgebreide technische onderzoek staan.


Nog te verschijnen

€ 32,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het geheim van De Nachtwacht

De Nachtwacht is samen met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci het beroemdste schilderij ter wereld. Momenteel wordt dit meesterwerk van Rembrandt van Rijn grondig onderzocht en gerestaureerd. In januari 2021 verscheen het internationale rapport waarin de resultaten van het uitgebreide technische onderzoek staan. Daarmee zijn alle geheimen van De Nachtwacht ontrafeld, en is duidelijk hoe de meester zijn meesterwerk heeft gemaakt.

Het populaire tv-programma Het geheim van de Meester van AvroTros laat in vier afleveringen een gedetailleerde reconstructie van De Nachtwacht zien. Het team wordt hierbij geholpen door verschillende externe specialisten. De vierdelige reeks van Het geheim van de Meester is in de winter van 2021-2022 op televisie te zien. Dit boek is het directe verslag van deze reconstructie.


ISBN
9789089898852
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Terra

Kunst en Cultuur