Boekhandel Douwes Den Haag

Reis naar Suriname

Beschrijving van de Nederlandse bezittingen in Guyana

Garrelt Verhoeven & Pierre Jacques Benoit & Carl Haarnack

Reis naar Suriname

Reis naar Suriname

Beschrijving van de Nederlandse bezittingen in Guyana

Reis naar Suriname

 

In 1839–1840 verscheen Voyage à Surinam van de Belgische kunstenaar en reiziger Pierre Jacques Benoit. Het boek trok vooral de aandacht vanwege de honderd prachtige steendrukken die het bevatte.


Leverbaar

€ 99,00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Reis naar Suriname

In 1839–1840 verscheen Voyage à Surinam van de Belgische kunstenaar en reiziger Pierre Jacques Benoit. Het boek trok vooral de aandacht vanwege de honderd prachtige steendrukken die het bevatte. De Voyage à Surinam heeft sterk bijgedragen aan het beeld dat men zich in Nederland van Suriname vormde. In vrijwel elke publicatie over de Surinaamse geschiedenis of die van de slavernij wordt het boek genoemd.

160 jaar na de formele afschaffing van de slavernij in Suriname en 150 jaar na de volledige effectuering daarvan verschijnt de Voyage à Surinam nu opnieuw in zijn oorspronkelijke verschijningsvorm. Deze facsimile-editie, met een vertaling van Ger Leppers en een woord vooraf van Ellen Ombre, wordt ingeleid door Carl Haarnack en Garrelt Verhoeven.

Over de auteur en de totstandkoming van de Voyage à Surinam was maar weinig bekend. Haarnack en Verhoeven presenteren in hun inleiding onbekende en opmerkelijke gegevens die nieuw licht werpen op de betrouwbaarheid en betekenis van het boek voor de beeldvorming van het slavernijverleden. Met deze nieuwe editie komt de Reis naar Suriname beschikbaar voor ieder die meer wil weten over de geschiedenis van Suriname in de negentiende eeuw.


ISBN
9789089899460
Pagina's
172
Verschenen
NUR
648
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Terra