Boekhandel Douwes Den Haag

Noorderwoude

Grote avonturen in een klein dorp

Klaas Jan Kwadijk & Harry Gentenaar

Noorderwoude

Noorderwoude

Grote avonturen in een klein dorp

Noorderwoude

 

Noorderwoude Bijna niemand kent het, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt. Ik heb het over een klein dorpje verscholen tussen ondiepe meertjes, weilanden en rietkragen. Er wonen 99 mensen.


Nog te verschijnen

€ 13,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Noorderwoude

Noorderwoude

Bijna niemand kent het, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt. Ik heb het over een klein dorpje verscholen tussen ondiepe meertjes, weilanden en rietkragen. Er wonen 99 mensen.

Gewone mensen. Je kent ze wel. Mensen die elke dag naar hun werk gaan en boodschappen doen, dat soort mensen. Dan denk je daar gebeurt vast helemaal niets… maar dan heb je het echt heel goed mis. Er gebeuren daar namelijk een hoop gekke dingen.Zo woont in de Dorpsstraat een mevrouw genaamd juffrouw Trottoir. Geboren in Frankrijk in het plaatsje Bidet. Een op het oog keurige dame. Echt waar. Maar die kan boos worden… Zo erg dat zelfs stoere brandweermannen in tranen uitbarsten. Meester Den Uil leert je niet alleen alles over het vogelbekdier, hij legt je ook uit hoe je jeukpoeder kunt maken. Hij weet namelijk meer dan Google. In het dorp wonen ook Timon en Theo, twee jongens van elf jaar oud. Elke zaterdag helpen ze boer Hengel op de boerderij. Met boer Hengel kun je een hoop lol beleven. Wist je dat hij film kijkt met zijn paarden? En wat doe je als zowel de boer als zijn koe in een moddersloot liggen? En wie wint de kookwedstrijd, georganiseerd door de wereldberoemde kok James Olieverf? Een rare bedoening daar in Noorderwoude. En dan heb ik je nog niet eens verteld over de Wet Van De Oude Brandweerauto, waar alle kinderen van Noorderwoude zich aan moeten houden…Schrijver Klaas Jan Kwadijk en illustrator Harry Gentenaar zijn beste vrienden en hebben samen dit boek met veel plezier gemaakt. Allebei beleven ze ontzettend veel lol als ze aan hun kinderen rare verhalen vertellen en gekke tekeningen maken. Niets is namelijk leuker dan met je kinderen of kleinkinderen samen te lezen en te lachen. Als je Noorderwoude leest, word je vanzelf vrolijk! Een boek vol met grappen, knipogen en een flinke dosis fantasie. Het is misschien wel het vrolijkste (voorlees) kinderboek van Nederland voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Lees het maar… dan kom je er zelf achter!


ISBN
9789090351728
Pagina's
78
Verschenen
NUR
200
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Waterland

Kinderen en Jeugd