Boekhandel Douwes Den Haag

Hier zijn wij!

Dovengemeenschap in Nederland

Bea Bouwmeester & Linde Terpstra

Hier zijn wij!

Hier zijn wij!

Dovengemeenschap in Nederland

Hier zijn wij!

 

HIER ZIJN WIJ!… neemt je mee in de wereld van dove mensen. Van de dovencultuur tot de Nederlandse Gebarentaal. Het vertelt aan de hand van prachtige illustraties de geschiedenis van dove mensen in Nederland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50


Beschrijving Hier zijn wij!

HIER ZIJN WIJ!

… neemt je mee in de wereld van dove mensen.
Van de dovencultuur tot de Nederlandse Gebarentaal.
Het vertelt aan de hand van prachtige illustraties de geschiedenis van dove mensen in Nederland. En het geeft antwoord op veelgestelde vragen over dove mensen. Hoe werkt gebarentaal eigenlijk? Wat ís dovencultuur? Wat is een naamgebaar? En hoe kom je eraan? Heeft doof-zijn ook voordelen? Hoe ervaren dove mensen de maatschappij? En hoe kan ik het best met dove mensen praten?

Dit boek is geschreven door Bea Bouwmeester en Linde Terpstra, allebei zelf dove mensen. Zij besloten dat het tijd was om hun cultuur, geschiedenis en taal voor een breder publiek toegankelijk te maken. Hier zijn wij! is – zeker ook door de frisse illustraties van Alícia Sort Leal – een laagdrempelige kennismaking met dove mensen, bedoeld voor iedereen die zich wil verrijken en wil leren over deze bijzondere en trotse gemeenschap.


ISBN
9789090352169
Pagina's
144
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pumbo.nl B.V.