Boekhandel Douwes Den Haag

Anke'rplek | Stilstaan bij veranderingen in de ouderenzorg

Menswaardige zorg voor ouderen

Anke Huppertz

Anke'rplek | Stilstaan bij veranderingen in de ouderenzorg

Anke'rplek | Stilstaan bij veranderingen in de ouderenzorg

Menswaardige zorg voor ouderen

Anke'rplek | Stilstaan bij veranderingen in de ouderenzorg

 

Inspirerende verandering in ouderenzorg Radicale omslag In de wereld van ouderenzorg is een radicale omslag nodig, een verandering die niet alleen noodzakelijk is, maar ook de kwaliteit van leven voor onze geliefde senioren aanzienlijk zal verbeteren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 13,50


Beschrijving Anke'rplek | Stilstaan bij veranderingen in de ouderenzorg

Inspirerende verandering in ouderenzorg
Radicale omslag

In de wereld van ouderenzorg is een radicale omslag nodig, een verandering die niet alleen noodzakelijk is, maar ook de kwaliteit van leven voor onze geliefde senioren aanzienlijk zal verbeteren. Het is tijd om de focus te verleggen van de 'cliënt' naar de mens die ze zijn. Deze verandering gaat verder dan het sluiten van het oude boek; het betekent het openen van een geheel nieuw hoofdstuk, vol met mogelijkheden en inspiratie.


Erkenning van de mens in ouderenzorg

In onze moderne samenleving zien we vaak dat ouderen in verzorgingshuizen of in hun eigen huizen geïsoleerd raken, eenzaamheid ervaren en soms zelfs verwaarloosd worden. Dit is een pijnlijke realiteit die we niet langer kunnen negeren. Ouderen hebben recht op respect, zorg en een waardig bestaan. Het is hoog tijd dat we als samenleving onze verantwoordelijkheid nemen en ons inzetten voor hun welzijn.


Het belang van respect en waardigheid

Het begint allemaal met een radicale verschuiving in onze benadering van ouderenzorg. Laten we afstappen van het etiket 'cliënt' en in plaats daarvan de mens achter de naam erkennen. Elk van deze individuen heeft een uniek levensverhaal, ervaringen en emoties die gehoord en gewaardeerd moeten worden. Door hen te zien als meer dan alleen een 'cliënt', kunnen we een diepgaande verbinding tot stand brengen en de zorgervaring aanzienlijk verbeteren.


Focus op emotionele en sociale welzijn

Een belangrijk aspect van deze verandering is het creëren van een omgeving waarin ouderen zich gerespecteerd en geliefd voelen. Dit betekent dat we moeten streven naar zorg die niet alleen gericht is op de fysieke gezondheid, maar ook op de emotionele en sociale aspecten van hun leven. Het gaat om het bieden van activiteiten en kansen voor sociale interactie, waardoor ze betrokken blijven bij de wereld om hen heen.


Samenwerking en gemeenschapsvorming

Het openen van dit nieuwe boek van ouderenzorg biedt een kans om te innoveren en te groeien. Het nodigt professionals uit om creatieve benaderingen te ontwikkelen, gebaseerd op empathie en begrip. Dit is een kans om samen te werken met familieleden, vrienden en vrijwilligers om een gemeenschap te creëren die ouderen ondersteunt en koestert.


Toewijding aan verandering

Als specialist op het gebied van ouderenzorg, ben ik vastbesloten om deze omslag te helpen bewerkstelligen. Ik nodig iedereen uit om zich bij ons aan te sluiten en deel te nemen aan dit opwindende nieuwe hoofdstuk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ouderen de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.


Klaar voor de toekomst

Dus, pak dit nieuwe boek op en laat je inspireren door de mogelijkheden die voor ons liggen.

Laten we ons inzetten voor een maatschappij waarin ouderen niet alleen langer van waarde zijn en volwaardig meedoen, maar ook op eigen wijze en voluit kunnen genieten van hun gouden jaren.


ISBN
9789090379784
Pagina's
70
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
La Douze V.O.F.

Mens en Maatschappij