Boekhandel Douwes Den Haag

Tractaat over het spieken

Het onderwijs als producent van schijn

Cornelis Verhoeven

Tractaat over het spieken

Tractaat over het spieken

Het onderwijs als producent van schijn

Tractaat over het spieken

 

Tractaat over het spieken is een boek waarin het fenomeen van spieken in scholen wordt onderzocht vanuit een onderwijsfilosofisch perspectief. Geschreven door Cornelis Verhoeven en opnieuw geïntroduceerd door Joop Berding, duikt dit werk in de complexiteit van onderwijs.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,95


Beschrijving Tractaat over het spieken

Tractaat over het spieken is een boek waarin het fenomeen van spieken in scholen wordt onderzocht vanuit een onderwijsfilosofisch perspectief. Geschreven door Cornelis Verhoeven en opnieuw geïntroduceerd door Joop Berding, duikt dit werk in de complexiteit van onderwijs. Het stelt de conventionele aanpak van onderwijs ter discussie en belicht de tekortkomingen van een systeem dat te veel gericht is op utilitaire resultaten. Verhoeven daagt de lezer uit om het wezen van onderwijzen en leren te heroverwegen, waarbij hij het belang van echte intellectuele betrokkenheid benadrukt boven oppervlakkige prestaties. Een waardevolle oproep om een diepere en betekenisvollere benadering van leren te omarmen.

Prof. dr. Cornelis Verhoeven (1928-2001) was filosoof, leraar en hoogleraar en een ongebreideld essayist. Zijn werk werd bekroond met de P.C. Hooftprijs. Tractaat over het spieken is zijn belangrijkste boek over het onderwijs.

Bezorger en inleider dr. Joop Berding (1954) is pedagoog en opvoedingsfilosoof. Hij publiceerde twee boeken en enkele artikelen over het werk van Verhoeven.


ISBN
9789090382227
Pagina's
122
Verschenen
NUR
840
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Telos Uitgevers

Onderwijs