Boekhandel Douwes Den Haag

Jan Ullrich

De man, de mythe, de waarheid

Daniel Friebe

Jan Ullrich

Jan Ullrich

De man, de mythe, de waarheid

Jan Ullrich

 

Het aangrijpende levensverhaal van een verslagen renner


Direct te downloaden

€ 12,99


Beschrijving Jan Ullrich

In 1997 drukte Jan Ullrich een stempel op de wielerwereld door zijn rivalen te verpletteren in de eerste bergetappe van de Tour de France en hij werd dat jaar de eerste Duitse Tourwinnaar ooit en liet een onvergetelijke indruk achter bij collega’s, fans en pers. Iedereen was het erover eens: Jan Ullrich was de meest getalenteerde renner van zijn generatie en de toekomst van de sport.


Hij groeide uit tot een nationale held, werd al snel verkozen tot meest populaire sporter aller tijden in Duitsland en was verantwoordelijk voor de toenemende populariteit van het wielrennen in zijn thuisland. Toch lukte het Ullrich na zijn overwinning van 1997 nooit meer echt de top te bereiken. Zijn voortdurende rivaliteit met Lance Armstrong in de jaren die volgden zou zelfs de basis vormen voor de meest controversiële periode in de geschiedenis van de Tour de France.


In Jan Ullrich: de man, de mythe, de waarheid vertelt Daniel Friebe Ullrichs verhaal. Het is het aangrijpende verslag van een lot dat bepaald werd door een moeilijke jeugd, mentale en fysieke kwetsbaarheid, ondraaglijke verwachtingen, een moreel corrupte sport en de invloed van één man: Lance Armstrong.


ISBN
9789400407794
Pagina's
528
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Thomas Rap

Sport en spel