Boekhandel Douwes Den Haag

Strijd om het ijs

Fascinatie en exploitatie

Sara Keijzer & Diederick Wildeman

Strijd om het ijs

Strijd om het ijs

Fascinatie en exploitatie

Strijd om het ijs

 

Willem Barentsz wist het zeker: er moest via de Noordpool een vaarroute naar China zijn. Na drie mislukte pogingen en een maandenlange stranding op Nova Zembla werd de handdoek in de ring gegooid. Wie had ooit gedacht dat Barentsz vierhonderd jaar later toch gelijk zou krijgen?De zeespiegel stijgt, het poolijs verdwijnt.


Nog te verschijnen

€ 24,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Strijd om het ijs

Willem Barentsz wist het zeker: er moest via de Noordpool een vaarroute naar China zijn. Na drie mislukte pogingen en een maandenlange stranding op Nova Zembla werd de handdoek in de ring gegooid. Wie had ooit gedacht dat Barentsz vierhonderd jaar later toch gelijk zou krijgen?

De zeespiegel stijgt, het poolijs verdwijnt. De meest uiteenlopende flora en fauna, die in negentiende-eeuwse scheepjournaals vol verwondering en ongeloof werd beschreven, zijn vandaag de dag kwetsbaarder dan ooit. Het waren de pioniers uit onze geschiedenis die de pool ontdekten en haar geheimen bloot legden. Welke kansen zullen er nog meer onder het ijs vandaan komen en hoe vormt dit de politieke wereld van morgen?


ISBN
9789401463058
Pagina's
144
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren