Boekhandel Douwes Den Haag

Wij, robots

Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie

Lode Lauwaert

Wij, robots

Wij, robots

Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie

Wij, robots

 

Technologie is (bijna) zo oud als de mens en bepaalt al eeuwenlang mee ons bestaan. Met de komst van intelligente machines raakt die wisselwerking tussen mens en machine in een stroomversnelling. Drones, algoritmes van Spotify en zelfrijdende wagens zijn vandaag zo alomtegenwoordig dat ze vragen oproepen over de menselijke natuur, en hoezeer wij worden bepaald en bedreigd door technologie.Nog te verschijnen

€ 29,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Wij, robots

Technologie is (bijna) zo oud als de mens en bepaalt al eeuwenlang mee ons bestaan. Met de komst van intelligente machines raakt die wisselwerking tussen mens en machine in een stroomversnelling. Drones, algoritmes van Spotify en zelfrijdende wagens zijn vandaag zo alomtegenwoordig dat ze vragen oproepen over de menselijke natuur, en hoezeer wij worden bepaald en bedreigd door technologie.

Zijn robots waardegeladen of waardevrij? Waarin verschilt Mark Zuckerberg van Martin Heidegger? En is het effectief zo dat technologie onze samenleving aanstuurt, of is het de mens die de richting bepaalt?

In een glasheldere stijl ontrafelt Lode Lauwaert al deze vragen. Het resultaat is een frisse en kritische blik op dé thema's van deze tijd.


ISBN
9789401470544
Pagina's
312
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Filosofie