Boekhandel Douwes Den Haag

Wij, robots

Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie

Lode Lauwaert

Wij, robots

Wij, robots

Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie

Wij, robots

 

LEIDEN SOCIALE MEDIA TOT POLARISERING? DISCRIMINEREN ALGORITMEN? CREËERT AI KLIMAATPROBLEMEN? Als het over technologie en AI gaat, doemt vaak het beeld op van een toekomst met kwaadaardige, hyperintelligente systemen die de mens overheersen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Wij, robots

LEIDEN SOCIALE MEDIA TOT POLARISERING?
DISCRIMINEREN ALGORITMEN?
CREËERT AI KLIMAATPROBLEMEN?

Als het over technologie en AI gaat, doemt vaak het beeld op van een toekomst met kwaadaardige, hyperintelligente systemen die de mens overheersen. Wij, robots daarentegen focust op wat zich voor onze ogen afspeelt: (zelfrijdende) wagens, smartphones, apps, stoommachines, kerncentrales, computers en alle andere machines waardoor we ons laten omringen.

Dit boek stelt fundamentele vragen over de impact van nieuwe en oude technologie. Is technologie neutraal? Beseffen we voldoende dat Big Tech weet wat onze seksuele oriëntatie, levensbeschouwelijke voorkeur en emoties zijn? En wordt de wereld sinds de digitale revolutie bestuurd door ingenieurs, of zijn hun uitvindingen slechts een product van de samenleving?

In een glasheldere stijl werpt Lode Lauwaert een filosofische en eigenzinnige blik op technologie en AI. Het resultaat is een frisse en kritische blik op dé thema’s van deze tijd.


ISBN
9789401470544
Pagina's
305
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Filosofie