Boekhandel Douwes Den Haag

In gesprek met jongvolwassenen

Een concrete coachingsmethode voor zelfregie en zingeving

Susanne Kruys & Wico Mulder & Wouter Zuurbier

In gesprek met jongvolwassenen

In gesprek met jongvolwassenen

Een concrete coachingsmethode voor zelfregie en zingeving

In gesprek met jongvolwassenen

 

Voor jongvolwassenen ligt de lat hoger dan ooit. Constante prestatiedruk en de daaruit voortvloeiende stress kunnen leiden tot klachten als somberheid, angst en paniek. Achter die symptomen gaan echter belangrijke vragen schuil over identiteit, zin en richting, zoals: 'Wie ben ik?', 'Wat kan ik?'Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving In gesprek met jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen ligt de lat hoger dan ooit. Constante prestatiedruk en de daaruit voortvloeiende stress kunnen leiden tot klachten als somberheid, angst en paniek. Achter die symptomen gaan echter belangrijke vragen schuil over identiteit, zin en richting, zoals: 'Wie ben ik?', 'Wat kan ik?' en 'Wat wil ik?'.

Die specifieke twijfels vragen bij professionals om een holistische aanpak, met oog voor gezondheid en preventie, en met zelfzorg, zelfsturing en zingeving centraal. Hoe kom je van een klacht of probleem naar de onderliggende zingevingsvraag? Hoe kun je die vraag samen verkennen? En hoe zorg je ervoor dat jongvolwassenen zich gehoord, gezien en begrepen voelen?

In gesprek met jongvolwassenen biedt een nieuwe en inspirerende methode, met een brede blik op het persoonlijke verhaal vanuit vier dimensies: fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel. Met een persoonlijke vraag als baken help je jongvolwassenen hun leven op laagdrempelige wijze in kaart te brengen. Zo krijgen ze zicht op een nieuwe koers, ontdekken ze hun kompas en leren ze welke volgende stappen ze willen zetten.

Deze toegankelijke en breed inzetbare aanpak helpt jongvolwassenen doeltreffend in de zoektocht naar regie over hun eigen leven.


ISBN
9789401478397
Pagina's
174
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus - CEGO

Psychologie