Boekhandel Douwes Den Haag

Transplantaties

Over organen, donoren en orgaankweek

Bert van den Bogerd

Transplantaties

Transplantaties

Over organen, donoren en orgaankweek

Transplantaties

 

Elk uur worden er wereldwijd zeventien transplantaties uitgevoerd. Maar wist je dat de eerste geslaagde huidweefseltransplantatie al in 1869 gebeurde? En dat pas 90 jaar later voor de eerste keer een vitaal orgaan succesvol getransplanteerd werd?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 14,99


Beschrijving Transplantaties

Elk uur worden er wereldwijd zeventien transplantaties uitgevoerd. Maar wist je dat de eerste geslaagde huidweefseltransplantatie al in 1869 gebeurde? En dat pas 90 jaar later voor de eerste keer een vitaal orgaan succesvol getransplanteerd werd? Intussen staat de wetenschap al een stuk verder. Wetenschappers kunnen steeds meer verwezenlijken, maar er zijn op dit moment meer mensen die een transplantatie nodig hebben dan dat er donors zijn. Daardoor wachten veel mensen heel lang op hulp. Om het tekort aan donors op te lossen, proberen onderzoekers organen na te bouwen.

Biomedisch wetenschapper Bert Van den Bogerd neemt je mee op een reis in het menselijke lichaam - en in het labo. Hij vertelt over de verschillende soorten transplantaties, het donortekort, het prijsplaatje en hoe de wetenschap daarrond evolueert. Ten slotte geeft hij de lezer inkijk in zijn eigen boeiende onderzoek rond hoornvliestransplantaties.


ISBN
9789401483605
Pagina's
96
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press

Mens en Maatschappij