Boekhandel Douwes Den Haag

Goed werken in de zorg

Groeien als organisatie met de medewerkers mee aan het stuur

Ann Demeulemeester

Goed werken in de zorg

Goed werken in de zorg

Groeien als organisatie met de medewerkers mee aan het stuur

Goed werken in de zorg

 

'Als de samenleving verandert en zowel je klanten als je medewerkers hebben nieuwe vragen en behoeften, dan moet je mee veranderen. Kiezen voor een innovatieve arbeidsorganisatie is geen gemakkelijke weg.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 34,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Goed werken in de zorg

'Als de samenleving verandert en zowel je klanten als je medewerkers hebben nieuwe vragen en behoeften, dan moet je mee veranderen. Kiezen voor een innovatieve arbeidsorganisatie is geen gemakkelijke weg. Maar wie de tocht aandurft en voluit gaat, wordt er alleen maar sterker van.'

Willen we als zorgsector de toekomst mee vormgeven, dan is de tijd gekomen om de verandering in te zetten.

De noden in de zorg, van zowel klanten als zorgverleners, zijn door elkaar geschud. Het hiƫrarchische model is verouderd, een gezond bedrijf moet vandaag wendbaar zijn. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je aantrekkelijke jobs en vrijheid en verantwoordelijkheid voor je medewerkers samengaan met een snelle bediening op maat van je klanten?

Familiehulp ging de uitdaging aan, en doorliep een volledige vernieuwing van een strak top-downmodel naar een wendbare, werkbare en weerbare organisatie. Hun verhaal is dat van elke speler, groot of klein, die voor vernieuwing staat. Vanuit een eerlijke en realistische blik op transformatie op elk vlak: over onvoorziene obstakels, over blijven bijleren, over mooie en moeilijke momenten.

Dit boek leert je hoe je een omwenteling naar een wendbare organisatie aanpakt, zonder je identiteit te verliezen. Want als de samenleving verandert en je klanten én medewerkers nieuwe vragen en behoeften hebben, dan mag geen enkele organisatie zich laten tegenhouden om te veranderen.


ISBN
9789401487412
Pagina's
160
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Management en Economie