Boekhandel Douwes Den Haag

Conflict en samenwerking

Internationale politiek van 1815 tot heden

Goedele De Keersmaeker & Dries Lesage

Conflict en samenwerking

Conflict en samenwerking

Internationale politiek van 1815 tot heden

Conflict en samenwerking

 

Waarom slagen grootmachten er soms in om samen te werken terwijl ze op andere momenten in bloedige conflicten verwikkeld raken, zoals de oorlog die Rusland ontketende in Oekraïne? Welke rol spelen organisaties als de VN-Veiligheidsraad en de NAVO?Leverbaar

€ 42,50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Conflict en samenwerking

Waarom slagen grootmachten er soms in om samen te werken terwijl ze op andere momenten in bloedige conflicten verwikkeld raken, zoals de oorlog die Rusland ontketende in Oekraïne? Welke rol spelen organisaties als de VN-Veiligheidsraad en de NAVO? Welke lessen kunnen we uit de geschiedenis trekken om de actualiteit te beoordelen, ondanks de belangrijke verschillen met het verleden? Conflict en samenwerking buigt zich over deze en andere vragen, die historici en politieke wetenschappers al decennia lang boeien.

Het boek beschrijft de internationale betrekkingen vanaf het einde van de napoleontische oorlogen tot aan de meest recente evoluties zoals de opkomst van China en de oorlog in Oekraïne. Het accent ligt op de politiek van de grote mogendheden vanwege hun bepalende rol op het internationale spelbord.

De auteurs zoeken een antwoord op de vraag waarom er in bepaalde periodes vrede en stabiliteit was, en beschrijven de opkomst en ondergang van grootmachten.


ISBN
9789401487900
Pagina's
500
Verschenen
NUR
697
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press