Boekhandel Douwes Den Haag

Is links gewoon slimmer?

Ideologie aan onze universiteiten

Andreas De Block

Is links gewoon slimmer?

Is links gewoon slimmer?

Ideologie aan onze universiteiten

Is links gewoon slimmer?

 

Wanneer academisch onderzoek ideologisch te eenzijdig is, zoals nu het geval is, dan verliezen zowel de wetenschap als de samenleving daarbij. Onpartijdigheid wordt gezien als een belangrijke voorwaarde voor goed wetenschappelijk onderzoek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,99


Beschrijving Is links gewoon slimmer?

Wanneer academisch onderzoek ideologisch te eenzijdig is, zoals nu het geval is, dan verliezen zowel de wetenschap als de samenleving daarbij.

Onpartijdigheid wordt gezien als een belangrijke voorwaarde voor goed wetenschappelijk onderzoek. Maar wat als die onpartijdigheid eigenlijk een illusie is? Hoe links of rechts zijn onze universiteiten? Of beter: hoe links of rechts horen ze te zijn?

Is links gewoon slimmer? biedt een analyse van de rol van ideologie in het academisch onderzoek, en beargumenteert dat ideologische diversiteit, eerder dan neutraliteit, belangrijk is voor het maatschappelijke vertrouwen in de wetenschap en de betrouwbaarheid van resultaten. Het toont dat universiteiten inderdaad de linkse bolwerken zijn waarvoor vele rechtse critici ze houden. Daarbij verkent het de oorzaken en de gevolgen van die dominantie, en onderzoekt het de remedies voor die eenzijdigheid.
Bovenal pleit dit boek voor een ideologisch diverse en inclusieve universiteit.


ISBN
9789401490863
Pagina's
200
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Filosofie