Boekhandel Douwes Den Haag

Het Vaticaan

Achter de schermen van de kerk

Rik Torfs

Het Vaticaan

Het Vaticaan

Achter de schermen van de kerk

Het Vaticaan

 

Kerkjurist Rik Torfs spreekt in het Vaticaan met bisschoppen en kardinalen, waarnemers en critici, voorbij de grens van het kerkpolitiek of maatschappelijk correcte antwoord. 'Als je met bisschoppen en kardinalen in en over het Vaticaan spreekt, valt op hoe verschillend de invalshoeken en meningen zijn.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het Vaticaan

Kerkjurist Rik Torfs spreekt in het Vaticaan met bisschoppen en kardinalen, waarnemers en critici, voorbij de grens van het kerkpolitiek of maatschappelijk correcte antwoord.

'Als je met bisschoppen en kardinalen in en over het Vaticaan spreekt, valt op hoe verschillend de invalshoeken en meningen zijn. Over de pausen van de jongste decennia, maar ook over de toekomst van de door schandalen en secularisering gehavende kerk. Over menselijke contacten en vriendschappen. En over hun eigen geloof in God.

Vaak volgden de kerkleiders van vandaag vol idealisme de roeping uit hun jeugd. Wat blijft er van hun dromen over? Zijn ze verdampt of juist uitgezuiverd? Aan de hand van talloze gesprekken voorbij de grens van het formele antwoord - ook in Rome zijn die mogelijk - denk ik in dit boek na over de fundamentele vraag: bestaat er redding voor de kerk?'


ISBN
9789401493567
Pagina's
240
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Geloofsopvoeding