Boekhandel Douwes Den Haag

Gedragsproblemen in de klas

Basiswerk voor preventief werken met jongeren

Anton Horeweg

Gedragsproblemen in de klas

Gedragsproblemen in de klas

Basiswerk voor preventief werken met jongeren

Gedragsproblemen in de klas

 

Waaraan herken ik een gedrags- of ontwikkelingsstoornis? Welke ondersteuning hebben jongeren nodig? Hoe voorkom ik probleemgedrag in de klas? Leerkrachten voelen zich niet altijd toegerust om les te geven in een klas waarin steeds meer leerlingen zitten die de nodige ondersteuning behoeven en forse gedragsproblemen vertonen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 39,99


Beschrijving Gedragsproblemen in de klas

Waaraan herken ik een gedrags- of ontwikkelingsstoornis?
Welke ondersteuning hebben jongeren nodig?
Hoe voorkom ik probleemgedrag in de klas?

Leerkrachten voelen zich niet altijd toegerust om les te geven in een klas waarin steeds meer leerlingen zitten die de nodige ondersteuning behoeven en forse gedragsproblemen vertonen. 'Wat kan ik doen in de klas?' is de kernvraag die iedere leraar zich wel eens stelt.

Gedragsproblemen in de klas. Basiswerk voor preventief werken met jongeren geeft je de antwoorden die je meteen kunt gebruiken, helder uitgelegd en gebaseerd op de dagelijkse praktijk. Het is een handig overzicht van gedrags-en ontwikkelingsstoornissen die je bij jongeren kunt tegenkomen.

Dit boek bevat basiskennis over wat jongeren beweegt die niet het vermogen hebben rustig naar je les te luisteren (vaak in letterlijke zin). En hoe de school, de zorgcoördinator, de leerlingbegeleider, de mentor en natuurlijk de leraren kunnen handelen om leerlingen die het lastig hebben, te ondersteunen. De handreikingen in dit boek, die nog gegroepeerd zijn rond 'stoornissen', worden dan denkrichtingen en vormen van preventief werken. Ze helpen de leraar zijn klasomgeving en handelen aan te passen.


ISBN
9789401495578
Pagina's
344
Verschenen
NUR
840
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus