Boekhandel Douwes Den Haag

Chips

Hoe digitale technologie de wereld verandert

Pieter Van Nuffel & Jan Rabaey

Chips

Chips

Hoe digitale technologie de wereld verandert

Chips

 

In de jaren '60 vulde een computer een volledige zaal. Vandaag zit een veelvoud van die rekenkracht in apparaatjes die zo klein zijn dat ze kunnen verdwijnen in onze omgeving of in ons lichaam. Dat komt door de verbluffende vooruitgang in chiptechnologie.


Nog te verschijnen

€ 19,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Chips

In de jaren '60 vulde een computer een volledige zaal. Vandaag zit een veelvoud van die rekenkracht in apparaatjes die zo klein zijn dat ze kunnen verdwijnen in onze omgeving of in ons lichaam. Dat komt door de verbluffende vooruitgang in chiptechnologie. Van je smartphone of auto tot een slimme pleister of breinimplantaat: zowat alles draait op microchips.
Deze zijn niet alleen onmisbaar geworden in de elektronische apparaten die we dagelijks gebruiken, maar ze vormen ook de basis voor innovatie in tal van opkomende sectoren. Jaarlijks worden 1,15 biljoen chips verscheept, of zo'n 145 per aardbewoner.

Het toenemende strategische belang ervan heeft op het politieke wereldtoneel heel wat in beweging gezet. Wie technologische, economische en geopolitieke ontwikkelingen echt goed wil begrijpen, moet dus snappen welke sleutelrol chiptechnologie speelt. Dit boek biedt de lezer een inzichtelijke kijk in het complexe en sterk vervlochten ecosysteem van de chipindustrie.


ISBN
9789401496742
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press

Mens en Maatschappij