Boekhandel Douwes Den Haag

De wondere weg naar Santiago

dagboek van een Pelgrim

Marlies van der Steeg

De wondere weg naar Santiago

De wondere weg naar Santiago

dagboek van een Pelgrim

De wondere weg naar Santiago

 

In het boek De Wondere Weg naar Santiago, Dagboek van een Pelgrim, vertelt Marlies van der Steeg over haar voettocht van Amsterdam naar Santiago de Compostela, die zij in 2010 maakte. Elke dag een verhaaltje resulteerde in dit inspirerende boek.


Niet leverbaar

€ 22,11

Bezorgen: Levertijd onbekend


Beschrijving De wondere weg naar Santiago

Op 19 april 2010 stapt Marlies van der Steeg haar voordeur uit in Amsterdam om voor het goede doel de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te maken. 3.000 kilometer in vierenhalve maand, door Nederland, België, Frankrijk en Spanje, om uiteindelijk bij het graf van Sint Jacobus aan te komen in de kathedraal op het grote plein in Santiago de Compostela.

Het wordt een tocht vol avontuur. 3.077 kilometer aan verhalen. Verhalen over dagen van regen en weken van zonneschijn, over geile boertjes in de Montes de Léon en voorbindlullen in Villar de Mazarife, over vallen en weer opstaan, over slapen bij de daklozenopvang in Paray-le-Monial en in pipowagens in Marcigny.

Marlies neemt de lezer met haar beeldende schrijfstijl mee in haar belevenissen tijdens deze eeuwenoude bedevaartstocht en laat een wereld zien van prachtige vergezichten, kleine uitgestorven dorpjes, grote schreeuwerige steden en hoge bergtoppen die met 16 kilo op de rug moeten worden beslecht. Haar enthousiasme voor deze pelgrimstocht spat van elke pagina af, en de 30.000 euro die de reis oplevert voor Make a Wish Foundation is een grote kers op de prachtige taart die haar voettocht geworden is.


ISBN
9789402100389
Pagina's
213
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Reisverhalen