Boekhandel Douwes Den Haag

Wijn in de diepte, diepte in de wijn

Raymond van Oudshoorn

Wijn in de diepte, diepte in de wijn

Wijn in de diepte, diepte in de wijn

Wijn in de diepte, diepte in de wijn

 

Marcel leest in de geschiedenis boeken tussen de regels door dat er ooit een schip uitgevaren moet zijn met als lading wijn en cognac. De lading zou eigendom zijn van Pierre de Coubertin. Hij is gedreven om het wrak te vinden.


Niet leverbaar

€ 28,74

Bezorgen: Levertijd onbekend


Beschrijving Wijn in de diepte, diepte in de wijn

Marcel de Groot (le Grand) is de hoofdrolspeler in dit verhaal. Het speelt zich af in het departement Charente-Maritime rondom de plaatsen La Rochelle en Royan.
Marcel is een Nederlandse man die destijds geëmigreerd is naar Frankrijk. Hij is een wijnkenner en heeft naam en faam gemaakt tijdens zijn carrière op de wijnafdeling van een supermarkt. Hij is onderaan de ladder begonnen en heeft zich opgewerkt tot een belangrijk persoon in Wijnland. Door al zijn escapades is hij een vooraanstaand burger geworden die de nodige bekendheid heeft verworven in Frankrijk. Zijn baas Sylvain is een ietwat dommig karakter die zich makkelijk de les laat lezen. Marcel is iemand die erg goed is in het bedenken van commerciële zaken. Zo komt hij bijvoorbeeld met een met Banyuls gevulde bonbon op de markt.
In de geschiedenis boeken leest hij tussen de regels door dat er ooit een schip uitgevaren moet zijn met als lading wijn en cognac. De lading zou eigendom zijn van Pierre de Coubertin. Alle vrije tijd die hij heeft steekt hij in research in de archieven.
Tegelijkertijd doet hij onderzoek op de zeebodem. Hij heeft een ingenieus systeem uitgedacht om de bewegingen op de bodem accuraat te berekenen.


ISBN
9789402102338
Pagina's
553
Verschenen
NUR
447
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books