Boekhandel Douwes Den Haag

Als je lelijk bent kun je maar beter leren dansen

Dirk Koolmees

Als je lelijk bent kun je maar beter leren dansen

Als je lelijk bent kun je maar beter leren dansen

Als je lelijk bent kun je maar beter leren dansen

 

Dirk Koolmees werkte 2 jaar voor VSO in Zambia. Hij neemt je mee op zijn reis naar Afrika en vertelt over zijn ervaringen. Het boek verhaalt vooral de Zambianen: hun dagelijkse leven, hun cultuur en tradities, hun filosofie en hun manier om te overleven.


Niet leverbaar

€ 25,60

Bezorgen: Levertijd onbekend


Beschrijving Als je lelijk bent kun je maar beter leren dansen

Dit boek is gebaseerd op het persoonlijke verslag dat Dirk Koolmees bijhield tijdens zijn tweejarig verblijf in Zambia, waar hij als wiskunde docent werkte.

Het verhaal is gecentreerd rond personages of thema's: aids, armoede, urbanisatie, sloppenwijken, voodoo, tradities, prostitutie, overspel, onderwijs, bureaucratie, corruptie. Deze thema's zijn verweven in de ontmoetingen die de auteur heeft met Zambianen.

De doelstelling van het boek is tweeledig: enerzijds neemt de auteur de lezer mee op zijn reis naar Afrika en vertelt hij over zijn ervaringen, anderzijds verhaalt het boek over Zambia en vooral de Zambianen: hun dagelijkse leven, hun cultuur, hun filosofie, hun manier om te overleven.

Alle ontwikkelingen in het boek zijn waargebeurd. Uit discretie zijn de namen van de Zambianen die een hoofdrol spelen gefingeerd.


ISBN
9789402109962
Pagina's
392
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Reisverhalen