Boekhandel Douwes Den Haag

Marc C. Slootjes

vingers als kwasten

Marc C. Slootjes

Marc C. Slootjes

vingers als kwasten

Marc C. Slootjes

 

Een biografie, waarbij de schilderijen net zoveel over Marc C. Slootjes zeggen als de verhalen die hijzelf en anderen over hem vertellen. Dit boek bestaat voor het grootste deel uit foto's van de afgelopen 20 jaar.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 35,98

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Marc C. Slootjes

Vingers als kwasten is een biografie, waarbij de schilderijen net zoveel over Marc C. Slootjes zeggen als de verhalen die hijzelf en anderen over hem vertellen. Marc is kunstschilder en dichter in hart en nieren. Hij gaat voor de volle honderd procent voor zijn artistieke uitingen, vaak met een onderliggende boodschap. Puur, zonder tussenkomst van attributen zoals penselen. De verf gaat rechtstreeks uit de tube op het doek. Met zijn vingers smeert hij de substantie uit; zijn omgeving vergetend. Zijn schilderstijl is een ware touch-and-die-painting . touch voor het zichtbaar maken van zijn dromen en die voor de leegte die hij voelt als een kunstwerk af is. Omdat het schilderij niet alleen in zijn hoofd zit maar hijzelf ook in het schilderij, bestaat dit boek voor het grootste deel uit foto's van zijn omvangrijke oeuvre dat hij in de afgelopen twintig jaar heeft opgebouwd.

De auteur van dit boek is beeldend woordkunstenaar Connie Harkema. Zij schildert beelden bij haar woorden en woorden bij haar beelden, zowel in proza als in poëzie. Als schrijfster heeft Connie een cursus poëzie en tien boeken op haar naam staan, waarvan Vingers als kwasten haar tweede biografie is.


ISBN
9789402110661
Pagina's
148
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Beeldende kunst
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren