Boekhandel Douwes Den Haag

HSPoezie

zoektocht naar verloren eigenheid

Susanna Marien

HSPoezie

HSPoezie

zoektocht naar verloren eigenheid

HSPoezie

 

HSPoëzie is een bundel gedichten, geschreven door een HSP (Hoog Sensitief Persoon) die haar gevoelens tracht uit te drukken en haar hooggevoeligheid verwerkt in haar schrijven.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,02

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving HSPoezie

Een HSP (Hoog Sensitief Persoon) is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels van de buitenwereld. Hij/zij merkt meer signalen en details op en neemt subtielere nuances waar in bv. lichaamstaal en stemmingen van anderen, is gevoeliger voor licht, geuren en geluiden, enz. Een HSP raakt daardoor sneller overprikkeld en heeft behoefte zich terug te trekken op zichzelf. Hooggevoeligheid is geen ziekte maar een karaktertrek. Ongeveer 20% v.d. mensen zijn hooggevoelig (Aron,1996). Elke HSP beleeft zijn HSP-zijn op een eigen, individuele manier. Indien men er niet op de juiste manier leert mee omgaan (dit kan voor iedere HSP anders zijn) kan deze karaktertrek de oorzaak zijn van zowel fysieke als psychische aandoeningen en/of problemen.
Meer info hierover vindt u op www.hspvlaanderen.be
Deze bundel gaat over de zoektocht van de schrijfster, die op latere leeftijd, en helemaal vastgelopen, bij de psychotherapeut verneemt dat ze hooggevoelig is. Er nooit helemaal bijgehoord hebben en dan ineens de (h)erkenning, het overkomt nog vele andere HSP s.
Susanna Mariën (Lier 1950) is gepensioneerd, getrouwd, en heeft een wedersamengesteld gezin van 4 kinderen en 3 kleinkinderen.


ISBN
9789402114447
Pagina's
136
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren