Boekhandel Douwes Den Haag

Pellegrinaggio delle sette Chiese

oftewel zevenkerkenloop

Louis Rijnberk

Pellegrinaggio delle sette Chiese

Pellegrinaggio delle sette Chiese

oftewel zevenkerkenloop

Pellegrinaggio delle sette Chiese

 

De pelligrinaggio delle sette chiese, ook wel de zevenkerken-loop genaamd, is een verslag van een wandeling langs zeven pelgrimskerken in Rome. Achtereenvolgens zijn dat de Santa Maria Maggiore, de San Lorenzo fuori la Mura, de Santa Croce in Gerusalemme, de Sint-Jan van Lateranen, de San Se-bastiabo fuori la Mura, de Sint-Paul buiten de muren en tenslot-te de Sint-Pieter.


Niet leverbaar

€ 9,95

Niet leverbaar

Beschrijving Pellegrinaggio delle sette Chiese

De pelligrinaggio delle sette chiese, ook wel de zevenkerken-loop genaamd, is een verslag van een wandeling langs zeven pelgrimskerken in Rome. Achtereenvolgens zijn dat de Santa Maria Maggiore, de San Lorenzo fuori la Mura, de Santa Croce in Gerusalemme, de Sint-Jan van Lateranen, de San Se-bastiabo fuori la Mura, de Sint-Paul buiten de muren en tenslot-te de Sint-Pieter. Onderweg kom je ook nog langs de Chiesa Domine quo Vadis, de Santa Maria in Trastevere en de Kerk de Friezen. In totaal kom je dus langs tien bijzondere kerken. Ker-ken, waarvan je er normaal gesproken een aantal niet snel zult zien. Bovendien loop je door een deel van Rome waar de ge-middelde toerist niet komt. Over het Colosseum en het Forum zegt de tekst zelfs helemaal niets.

De opzet van het boek is dat de kerken in volgorde van wande-len kort worden beschreven met daartussendoor een heel aan-tal intermezzi over aanpalende onderwerpen. Die bewegen zich van het assenstelsel van paus Sixtus V, via homoseksualiteit in de geschiedenis en de verhouding tussen natievorming en de kerk tot de verhouding tussen islam en de reformatie. Het verhaal is verlevendigd met veel eigengemaakte fotoâ s.


ISBN
9789402115529
Pagina's
185
Verschenen
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Reizen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren