Boekhandel Douwes Den Haag

ReisStof

Retourtje Jemen

Jan Buijsse

Retourtje Jemen

ReisStof

Retourtje Jemen

ReisStof: Retourtje Jemen

 

De mannen zijn vrijwel allemaal gekleed in een lang wit gewaad (zannah) of een soort rok. De meesten dragen verder een colbert naar westerse snit. Veel mannen hebben een automatisch wapen, kalashnikov, losjes over de schouder.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving ReisStof: Retourtje Jemen

De mannen zijn vrijwel allemaal gekleed in een lang wit gewaad (zannah) of een soort rok. De meesten dragen verder een colbert naar westerse snit. Veel mannen hebben een automatisch wapen, kalashnikov, losjes over de schouder. Voorts, bijna zonder uitzondering, dragen ze een kromme dolk, jambiya, op hun buik. Deze kromzwaarden zijn zo algemeen als bij ons de stropdas ooit was. De vrouwen zijn zonder uitzondering zwaar gesluierd en dragen lange zwarte kleren; gezicht geheel bedekt met een dunne, ook zwarte, doek en vaak zelfs zwarte handschoentjes. Soms zijn alleen de donkere ogen te zien door een smalle spleet. Maar dat zijn dan ook ógen, donker als kooltjes.


Enige jaren geleden bezocht Jan Buijsse Jemen, ook wel aangeduid als Arabia Felix, het gelukkige Arabië. Hij verwachtte er de traditionele Arabische cultuur nog in oorspronkelijke staat te vinden. Een exotisch sprookje met mooie exotische muziek en natuurlijk goed weer.

Kijk samen met hem wat je zoal kon beleven in dit bijzondere land toen het nog Arabia Felix was en niet een speelbal van extremisten.


ISBN
9789402130584
Pagina's
65
Verschenen
Serie
ReisStof
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books