Boekhandel Douwes Den Haag

Zilver

Op pad met Piet Hein

Piet Vellekoop

Zilver

Zilver

Op pad met Piet Hein

Zilver

 

De buit van de Zilvervloot van Piet Hein had vele malen groter kunnen zijn als een scheepsjongen zijn mond niet voorbij had gepraat. Piet Hein speelt zijn rol met verve. Hij is een ware zeeheld. Andere historische figuren als Frederik Hendrik, Amalia van Solms en de klaplopende Frederik, keurvorst van de Palts, en zijn vrouw worden allen op enig moment betrokken bij de verovering van de Zilvervloot.


Levertijd: 5 tot 8 werkdagen

€ 21,88

Bezorgen: 5 tot 8 werkdagen


Beschrijving Zilver

De buit van de Zilvervloot van Piet Hein had vele malen groter kunnen zijn als een scheepsjongen zijn mond niet voorbij had gepraat.

Piet Hein speelt zijn rol met verve. Hij is een ware zeeheld. Andere historische figuren als Frederik Hendrik, Amalia van Solms en de klaplopende Frederik, keurvorst van de Palts, en zijn vrouw worden allen op enig moment betrokken bij de verovering van de Zilvervloot. Het stadhouderlijk paar kan het ‘zilver’ goed gebruiken voor de strijd tegen de Spanjaarden en om het aanzien van de Oranjes te vergroten. Het andere, in ballingschap levende echtpaar, denkt er misschien ook beter van te kunnen worden, maar krijgt een dramatische gebeurtenis te verwerken.

‘Zilver’ vertelt de bovenstaande werkelijkheid vanuit zes jongeren. Marco en Chucuito proberen het vreselijke slavenbestaan in de zilvermijnen van Peru te ontvluchten, terwijl aan de andere kant van de Atlantische Oceaan Lucas op avontuur gaat. Hij belandt op de Amsterdam, het vlaggenschip van Piet Hein. Lieveke, Lisa en Joris wonen en werken in de hofstad. Als de zilvervloot er niet geweest was hadden ze elkaar nooit ontmoet en dat zouden ze zeker jammer hebben gevonden.


ISBN
9789402152463
Pagina's
228
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren