Boekhandel Douwes Den Haag

Goede Rik

Jana Rymen

Goede Rik

Goede Rik

Goede Rik

 

Kinderen worden op de dag van vandaag meer en meer geconfronteerd met de dood. Via hun directe omgeving, televisie, sociale media… Naar mijn mening kan hier niet genoeg aandacht aan besteed worden om met kinderen hierover te praten of hen te “leren” hoe ze hier best mee om kunnen gaan.


Niet leverbaar

€ 28,73

Niet leverbaar


Beschrijving Goede Rik

Kinderen worden op de dag van vandaag meer en meer geconfronteerd met de dood. Via hun directe omgeving, televisie, sociale media… Naar mijn mening kan hier niet genoeg aandacht aan besteed worden om met kinderen hierover te praten of hen te “leren” hoe ze hier best mee om kunnen gaan. Het boek kan hierdoor ook educatief gebruikt worden of als een houvast bij het verlies van iemand.

Rik is een jongen van acht jaar oud die in zijn fantasiewereld voor zichzelf een superheld heeft ontwikkeld. Hij heeft een eigen kostuum ontworpen en is elke dag “Goede Rik”, de superheld. Je kan bijna stellen dat hij als “gewoon” Rik eerder in een personage moet kruipen dan wanneer hij superheld is.

Emma is de kleine zus van Rik en is ernstig ziek. Ze heeft kanker. Rik gelooft er echter in dat hij als superheld zijn zus kan redden. Het verhaal focust zich dan ook voornamelijk op hun relatie en hoe zij omgaan met de ziekte.


ISBN
9789402173710
Pagina's
46
Verschenen
NUR
277
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Verhalen en sprookjes
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren