Boekhandel Douwes Den Haag

Niet alles maar toch veel over TONEEL

improviseren, acteren, regisseren en veel meer

Hugo Renaerts

Niet alles maar toch veel over TONEEL

Niet alles maar toch veel over TONEEL

improviseren, acteren, regisseren en veel meer

Niet alles maar toch veel over TONEEL

 

Ontzettend veel toneelverenigingen kunnen een steuntje gebruiken in de vorm van adviezen. Er dient met zoveel rekening gehouden te worden. In dit boek neemt acteur, auteur en regisseur Hugo Renaerts diverse aspecten onder de loep.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,11

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Niet alles maar toch veel over TONEEL

Ontzettend veel toneelverenigingen kunnen een steuntje gebruiken in de vorm van adviezen. Er dient met zoveel rekening gehouden te worden. In dit boek neemt acteur, auteur en regisseur Hugo Renaerts diverse aspecten onder de loep.
Na bijna zestig jaar ervaring in de toneelwereld op ieder gebied brengt de auteur niet alleen zijn persoonlijke visie over toneel en theater in het algemeen, maar gaat uitwijden over bijna alle aspecten die te maken hebben met de voorbereiding, het repeteren en regisseren van een toneelstuk.
Aan de hand van talrijke voorbeelden brengt hij ons stap voor stap bij allerlei onvermoede of overbekende moeilijkheden met raadgevingen hoe die kunnen overwonnen worden. Daarnaast vinden we een mini-cursus over improviseren, over acteren en over regisseren.
Niet alleen de acteur en de regisseur vormen de hoofdpersonages, er wordt ook aandacht besteed aan rekwisieten, decor, kledij, de souffleur, de toneelmeester en vooral... het publiek.
Want het wordt vaak herhaald in dit boek: het publiek is de enige reden voor toneel, musical, concert, ballet...
Wat we doen, doen we voor het publiek. Laat ons dus dit publiek met respect behandelen.


ISBN
9789402177893
Pagina's
176
Verschenen
NUR
675
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books