Boekhandel Douwes Den Haag

Van nobele wilde tot Marx

De onwaarschijnlijke herkomst van het socialisme

Bert Kuiper

Van nobele wilde tot Marx

Van nobele wilde tot Marx

De onwaarschijnlijke herkomst van het socialisme

Van nobele wilde tot Marx

 

Van nobele wilde tot Marx - De onwaarschijnlijke herkomst van het socialisme De nobele wilde is het symbool voor het verlangen van de moderne mens naar de eenvoud van natuur en platteland. Dit verlangen bestond al heel lang in de Europese cultuur en heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een vast onderdeel ervan.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Van nobele wilde tot Marx

Van nobele wilde tot Marx - De onwaarschijnlijke herkomst van het socialisme
De nobele wilde is het symbool voor het verlangen van de moderne mens naar de eenvoud van natuur en platteland. Dit verlangen bestond al heel lang in de Europese cultuur en heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een vast onderdeel ervan. Tegelijkertijd is het juist de techniek die ons heeft vrijgemaakt van de beperkingen van de natuur. De tegenstelling tussen moderniteit en natuurmens in ons bewustzijn is ontstaan in de 18de eeuw. In de eeuw tussen Hobbes en Rousseau heeft er een radicale omslag plaatsgevonden in de relatie tussen natuur en de samenleving.
Terwijl Engeland een praktische oplossing zocht voor meer democratie, koos Frankrijk voor een revolutionaire richting. Waarom ontstond het socialisme juist in Frankrijk? Op welke bronnen gaat het terug? Waarom was de nobele wilde in de 18de eeuw zo een populaire figuur in de satire? En hoe is het mogelijk dat de nobele wilde nog steeds uitdrukking geeft aan ons verlangen naar de natuur? Hoe deze ontwikkelingen tot stand zijn gekomen, is het onderwerp van dit boek.


ISBN
9789402186086
Pagina's
233
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren