Boekhandel Douwes Den Haag

De johannes-Passion

Complete luistergids - Waarom Bachs kleine passie minstens zo mooi is als de Mattheüs

Mischa Spel & Floris Don

De johannes-Passion

De johannes-Passion

Complete luistergids - Waarom Bachs kleine passie minstens zo mooi is als de Mattheüs

De johannes-Passion

 

Nergens anders ter wereld worden Bachs passies zo vaak uitgevoerd als in Nederland. En de laatste jaren is de Johannes bezig aan een opmars. Terecht, want deze passie is net zo fenomenaal als de Matthäus.


Direct te downloaden

€ 12,99


Beschrijving De johannes-Passion

Nergens anders ter wereld worden Bachs passies zo vaak uitgevoerd als in Nederland. En de laatste jaren is de Johannes bezig aan een opmars. Terecht, want deze passie is net zo fenomenaal als de Matthäus. Met zijn Johannes-Passion verrichtte Bach baanbrekend werk: niet eerder was er een passie geschreven van zo’n omvang en met zo’n dramatiek. De nadruk in de Johannes-Passion ligt op Jezus als verlosser van de mensheid en minder, zoals in de Matthäus-Passion, op het menselijke lijden van Jezus.Na het grote succes van de luistergids over de Matthäus-Passion laten de auteurs ons nu ook beter luisteren naar Bachs Johannes-Passion. Ook in deze complete luistergids komen muziekkenners aan het woord over hun favoriete aria’s, koren, duetten en ariosi. En natuurlijk mag een hoofdstuk over de verschillen tussen de twee passies niet ontbreken. Deze unieke gids biedt zowel de doorgewinterde als de beginnende muziekliefhebber nieuwe kapstokjes om de luisterervaring mee te verdiepen – tijdens het concert of gewoon thuis.

De pers over
De Johannes-Passion


‘De auteurs laten Bachs muziek nog mooier klinken. Enthousiasmerend. Helder.’ **** NRC


‘Deze mooi verzorgde uitgave zou bij elke Bach-liefhebber in de kast moeten staan.’ Reformatorisch Dagblad‘Na het grote succes van de luistergids over Bachs Matthäus-Passion laten de auteurs Mischa Spel en Floris Don u nu ook beter luisteren naar de Johannes-Passion.’ Preludium


ISBN
9789402309706
Pagina's
240
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Muziek
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren