Boekhandel Douwes Den Haag

Speer in Spandau

De gevangenisdagboeken van een nazi-kopstuk

Albert Speer

Speer in Spandau

Speer in Spandau

De gevangenisdagboeken van een nazi-kopstuk

Speer in Spandau

 

De gevangenisdagboeken van een nazi-kopstuk, naast De Derde Rijk-dagboeken een must read In de Spandaugevangenis schreef Speer zijn dagboek op stukken wc-papier die door zijn familie naar buiten werden gesmokkeld Tijdens het proces van Neurenberg op 1 oktober 1946 werd Albert Speer veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.


Direct te downloaden

€ 19,99


Beschrijving Speer in Spandau

De gevangenisdagboeken van een nazi-kopstuk, naast De Derde Rijk-dagboeken een must readIn de Spandaugevangenis schreef Speer zijn dagboek op stukken wc-papier die door zijn familie naar buiten werden gesmokkeldTijdens het proces van Neurenberg op 1 oktober 1946 werd Albert Speer veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. In de Spandau-gevangenis schreef hij, omdat hij geen papier kreeg, zijn dagboek en herinneringen op stukken wc-papier die door zijn familie naar buiten werden gesmokkeld. Op 30 september 1966 kwam Speer vrij.De dagboekaantekeningen laten de lezer de psychologische reis zien die Speer in zijn gevangenis maakt: zijn visie op Hitlers Derde Rijk, zijn schuldgevoel, en zijn verlangen naar familie en vrijheid. Ook schrijft hij over de dagelijkse gang van zaken in de gevangenis, over het gedrag van zijn medegevangenen, zeven nazi-kopstukken, die op voet van oorlog leven, over het bezoek van zijn familie, en over de bewakers.

De pers over De Derde Rijk-dagboeken‘Een verhelderende inkijk in een wereld van macht en onmacht.’  Hebban.nl‘De uitgave van Speers dagboeken behoort anno nu tot een van de meest geraadpleegde boeken over het Derde Rijk.’ Wereld in oorlog‘Van belang door de waarnemingen van en de inzichten in het gedrag van Hitler.’ Nederlands Dagblad


ISBN
9789402310122
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren