Boekhandel Douwes Den Haag

Naar zee

Dörte Hansen

Naar zee

Naar zee

Naar zee

 

Prachtige roman van dé #1 bestsellerauteur Dörte Hansen, die al werd genomineerd voor de Europese Literatuurprijs.De zee en de veerdienst naar het vasteland bepalen het levensritme van de familie Sander, die op een Duits Waddeneiland woont.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99


Beschrijving Naar zee

Prachtige roman van dé #1 bestsellerauteur Dörte Hansen, die al werd genomineerd voor de Europese Literatuurprijs.

De zee en de veerdienst naar het vasteland bepalen het levensritme van de familie Sander, die op een Duits Waddeneiland woont. Hanne heeft in haar eentje drie eigengereide kinderen grootgebracht, nadat haar man zowel de zeevaart als zijn gezin verliet. Al haar kinderen hebben een sterke band met de zee. Oudste zoon Ryckmer zegt na een heftige zeereis zijn baan als scheepsmaat op, en dochter Eske zorgt voor oud-zeevaarders en weduwen in het verzorgingshuis. Eske vreest het toenemend aantal toeristen meer dan de zee, omdat zij de cultuur van het eiland tot folklore maken. De benjamin, Henrik, is juist blij met hen; zijn gestrandjutte kunst vindt gretig aftrek.

Het familiebestaan dreigt echter drastisch te veranderen wanneer een nauwelijks merkbaar briesje zich ontwikkelt tot een huiveringwekkende storm…
​​​​​​​
‘Dörte Hansen heeft niet veel woorden nodig om een persoon te tekenen, een wereld te ontwerpen. De beelden in je hoofd ontstaan direct.’ NDR Kultur (boek van de maand)

‘Hansen schrijft met veel liefde en tederheid over de angst, eenzaamheid en volharding van haar romanbewoners. Het zijn sociale romans van onze tijd, die evenveel getuigen van moderne wanhoop als van klimaatverandering en de dreigende rampen.’ Die Zeit


ISBN
9789402712841
Pagina's
272
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
HarperCollins

Vertaalde literaire roman, novelle