Boekhandel Douwes Den Haag

Het geheim van Marten Toonder

Luxe-editie

Marten Toonder

Het geheim van Marten Toonder

Het geheim van Marten Toonder

Luxe-editie

Het geheim van Marten Toonder

 

Het collector’s item rondom het creatieve werk van multitalent en visionair Marten Toonder. Eenmalige gelimiteerde oplage met 416 rijk geïllustreerde pagina’s. De luxe cassette bevat een uniek en origineel cliché  inclusief bijbehorend certificaat van echtheid.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 300,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het geheim van Marten Toonder

Het geheim van Marten Toonder probeert aan de hand van een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan afbeeldingen een antwoord te vinden op de vraag welke invloeden Toonder hebben geïnspireerd en hem vormden tot de veelzijdige schepper van het uitzonderlijke oeuvre dat hij naliet. 

Deze zoektocht leverde een schat op aan nooit eerder getoond materiaal. Niet alleen vonden Willem Feltkamp en Klaas Driebergen talloze nieuwe tekeningen, ook ontdekten zij tal van verbanden tussen het werk uit het ‘dievenboek’. Dit plakboek hield Marten Toonder vanaf zijn jeugd bij en werpt een nieuwe blik op Toonders werk en de wereld van Heer Bommel en Tom Poes. ‘Marten Toonder was verbaasd over zijn eigen schepping,’ schrijft biograaf Wim Hazeu in een begeleidende tekst. ‘Hij bracht iets teweeg, hij wist niet hoe het kwam, en hij had succes.’

Het boek zit verpakt in een luxe cassette, waarbij, naast een dvd met een documentaire over Marten Toonder, ook een uniek exemplaar wordt gevoegd van de zogenaamde ‘clichés’, de metalen drukplaten waarmee, ver voor het digitale tijdperk, de stroken van de Bommel-verhalen in de krant werden afgedrukt.


ISBN
9789403167404
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren