Boekhandel Douwes Den Haag

Overtredingen strafrecht

serie strafrecht

Martin Scharenborg

Overtredingen strafrecht

Overtredingen strafrecht

serie strafrecht

Overtredingen strafrecht

 

In dit boek worden alle overtredingen uit het wetboek van strafrecht behandeld (boek drie). Hierbij is per delict gekozen voor de driedeling: algemeen, wettekst en de bestanddelen. Hierbij komt de wetshistorie aan bod, alsook de jurispru­dentie.Leverbaar

€ 24,50

Levertijd: 5 tot 8 werkdagen ( pod )


Beschrijving Overtredingen strafrecht

In dit boek worden alle overtredingen uit het wetboek van strafrecht behandeld (boek drie). Hierbij is per delict gekozen voor de driedeling: algemeen, wettekst en de bestanddelen. Hierbij komt de wetshistorie aan bod, alsook de jurispru­dentie. Het boek is voorzien van 800 voetnoten.
Voor de overtredingen betekent dit dat ver in de tijd teruggegaan wordt omdat weinig rechtsvormende jurisprudentie aanwezig is inzake overtredingen. De aard van de (lichte) afstraffing is voor menig partij reden om niet tot de Hoge Raad te procederen.
Het boek is geschikt voor strafrechtstudenten maar is met name voor de strafrechtpraktijk geschreven om per delict te kunnen duiden wat de wetgever wilde en hoe de rechter daarmee omgaat. Om vervolgens goed geïnformeerd een eigen standpunt in te kunnen nemen.


ISBN
9789403629094
Pagina's
308
Verschenen
NUR
824
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnmanagementboek.nl

Strafrecht en strafprocesrecht