Boekhandel Douwes Den Haag

Praktisch communiceren

Carla Lodowika

Praktisch communiceren

Praktisch communiceren

Praktisch communiceren

 

Praktisch communiceren biedt nuttige informatie voor beginnende leidinggevenden, studenten en iedereen die effectief en assertief wil communiceren. Het boek is toegangelijk en volgens hetzelfde stramien geschreven.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 22,96

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Praktisch communiceren

Praktisch communiceren biedt nuttige informatie voor beginnende leidinggevenden, studenten en iedereen die effectief en assertief wil communiceren. Het boek is toegangelijk en volgens hetzelfde stramien geschreven. Het bevatoefeningen, praktijkvoorbeelden en checklijsten.
Ieder hoofdstuk behandelt kort wat theorie, en daarnaast voorbeelden en praktische oefeningen. Het boek bevat ook een casus die de theorie duidelijk maakt en helpt bij het verduidelijken en verwerken van de leerstof.
In het boek worden onderwerpen besproken zoals LSD-en (luisteren, samenvatten en doorvragen), feedback geven en ontvangen (inclusief omgaan met onterechte kritiek), het SMART formuleren van doelen, rapport (contact) maken, reflecteren en een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) maken. Daarnaast komen ook het slechtnieuwsgesprek, het functioneringsgesprek, het sollicitatiegesprek, conflicthantering, onderhandelen, Rationeel Emotieve Training, delegeren, omgaan met weerstanden en presenteren aan de orde.

Het boek kan op (lagere) scholen dienen als ondersteuning bij onderdelen van Communicatie.
Met dit boek in de hand kom je zelfs in de moeilijkste gesprekssituaties, goed beslagen én assertief ten ijs.


ISBN
9789403635538
Pagina's
158
Verschenen
NUR
810
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller.nl