Boekhandel Douwes Den Haag

Lof en luister

Het middeleeuwse officie voor de heilige Jeroen van Noordwijk

Rens Tienstra

Lof en luister

Lof en luister

Het middeleeuwse officie voor de heilige Jeroen van Noordwijk

Lof en luister

 

De Noordwijkse geschiedenis begint met de figuur van Jeroen. Het levensverhaal van deze heilige werd ergens in de elfde of twaalfde eeuw in de abdij van Egmond opgeschreven: het begin van een eeuwenlange religieuze, culturele en muzikale traditie, die vele sporen heeft nagelaten.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50


Beschrijving Lof en luister

De Noordwijkse geschiedenis begint met de figuur van Jeroen. Het levensverhaal van deze heilige werd ergens in de elfde of twaalfde eeuw in de abdij van Egmond opgeschreven: het begin van een eeuwenlange religieuze, culturele en muzikale traditie, die vele sporen heeft nagelaten. Ze schetsen een roemrijk beeld van Nederlands oudste abdij, de stad Noordwijk en hun band met het Hollandse grafelijke huis. Dat blijkt ook uit een recent ontdekte collectie van 37 uitgebreide gezangen die vroeger gedurende de hele Jeroensdag – overdag en ’s nachts – werden gezongen. Dat unieke klinkende erfgoed wordt nu, na minstens 600 jaar, weer ontsloten.

"Lof en luister" bevat naast een uitvoeringseditie van dit officie ook een uitgebreide introductie, vertaling van de gezangen, en afbeeldingen van het originele handschrift.


ISBN
9789403708836
Pagina's
212
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Attwater Books