Boekhandel Douwes Den Haag

Rivierenland

Nederland van Aa tot Waal

Sunny Jansen & Martin van Lokven

Rivierenland

Rivierenland

Nederland van Aa tot Waal

Rivierenland

 

Rivierenland is het even bijzondere als meeslepende verhaal van ons waterland. Overal in Nederland stroomt water. Eeuwenlang waren de rivieren hier de baas. Ze hadden vrij spel, tot de mensen begonnen in te grijpen.


Direct te downloaden

€ 13,99


Beschrijving Rivierenland

Rivierenland is het even bijzondere als meeslepende verhaal van ons waterland. Overal in Nederland stroomt water. Eeuwenlang waren de rivieren hier de baas. Ze hadden vrij spel, tot de mensen begonnen in te grijpen. Ongeveer duizend jaar geleden werden de eerste dijken aangelegd. Steden verrezen langs de oevers en op de vruchtbare klei ontwikkelden zich landbouw en veeteelt. Maar van tijd tot tijd ging het mis: ons land kent een lange reeks van watersnoodrampen. De bescherming tegen het water blijft urgent, elke dag opnieuw zijn daar duizenden mensen mee bezig.
In dit schitterend geïllustreerde en vormgegeven boek vertellen Sunny Jansen en Martin van Lokven het verhaal van samenleven met de rivieren, van strijd, van overwinningen en nederlagen, van profijt en angst en van een geleidelijk gegroeid begrip voor de immense betekenis van het water voor ons leven en onze welvaart. Van dijkgraaf tot veerman, van baggeraar tot politicus, van ingenieur tot recreant: allemaal komen ze aan het woord in Rivierenland. Het resultaat is een uniek en veelzijdig portret van het even mooie als gevaarlijke rivierenlandschap.

Sunny Jansen (1974) is historica, onderzoeker en schrijver. Eerder publiceerde zij onder andere Munnikenland in beweging.
Martin van Lokven (1963) is fotograaf. Hij is gespecialiseerd in landschappen, natuur, toerisme en reizen. Voor dit boek reisde hij gedurende alle seizoenen langs de rivieren van Nederland.


ISBN
9789460038594
Pagina's
287
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans, Uitgeverij

Natuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren