Boekhandel Douwes Den Haag

De verbeelder verbeeld[t]

boekillustratie en beeldende kunst

Anna Cecilia Koldeweij & Jos Koldeweij

De verbeelder verbeeld[t]

De verbeelder verbeeld[t]

boekillustratie en beeldende kunst

De verbeelder verbeeld[t]

 

'De verbeelder verbeeld(t)' is opzettelijk actief en passief: de kunstenaar aan het werk en het werk van de kunstenaar. Beelden van een elftal eigentijdse kunstenaars omkaderen in dit boek 35 korte hoofdstukken over verbeelding en in beeld brengen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De verbeelder verbeeld[t]

De verbeelder verbeeld(t) is opzettelijk actief en passief: de kunstenaar aan het werk en het werk van de kunstenaar. Beelden van een elftal eigentijdse kunstenaars omkaderen in dit boek 35 korte hoofdstukken over verbeelding en in beeld brengen. De omslagillustratie van Thé Tjong-King visualiseert dit thema meteen al: de kunstenaar manipuleert de werkelijkheid terwijl hij die ogenschijnlijk waarheidsgetrouw weergeeft.

De verbeelder verbeeld(t) is een vervolg op De verbeelders (2014) van Saskia de Bodt en werd geschreven door auteurs die allen als expert gelden op hun eigen vakgebied. Door al lezend met hen te kijken naar beeldmateriaal uit heden en verleden, worden we letterlijk meegevoerd naar het creatieve proces van de kunstenaar. Ook de speciaal voor De verbeelder verbeeld(t) gemaakte illustraties dragen hiertoe bij: zien we wel wat we bij eerste oogopslag menen te zien?


ISBN
9789460043628
Verschenen
NUR
656
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij

Vormgeving en design
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren