Boekhandel Douwes Den Haag

Terug naar de Grote Doerian

Diplomaat in Jakarta

Carel De Groot & Roel Van der Veen

Terug naar de Grote Doerian

Terug naar de Grote Doerian

Diplomaat in Jakarta

Terug naar de Grote Doerian

 

In ‘Terug naar de Grote Doerian’ beschrijft diplomaat Roel van der Veen de continuïteit en de veranderingen die de metropool Jakarta de afgelopen dertig jaar heeft doorgemaakt. Hij blikt niet alleen terug op de rijke geschiedenis van de stad en hoe die wordt beleefd, maar beziet ook met milde blik de hedendaagse plagen, zoals de eeuwige files, de luchtvervuiling en de overstromingen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Terug naar de Grote Doerian

In ‘Terug naar de Grote Doerian’ beschrijft diplomaat Roel van der Veen de continuïteit en de veranderingen die de metropool Jakarta de afgelopen dertig jaar heeft doorgemaakt. Hij blikt niet alleen terug op de rijke geschiedenis van de stad en hoe die wordt beleefd, maar beziet ook met milde blik de hedendaagse plagen, zoals de eeuwige files, de luchtvervuiling en de overstromingen. Zal de verplaatsing van de hoofdstad naar Borneo daar verandering in brengen?Hoewel Jakarta nooit de grote aantallen toeristen heeft getrokken zoals Bali of Yogyakarta, is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. Wat te denken van de kleurrijke Chinese wijk Glodok, de oude haven Sunda Kelapa of het Fatahillah-plein met het oude Gouverneurskantoor, het stadhuis van Batavia? Met oog voor detail en puttend uit een reeks bijzondere ontmoetingen, schildert hij de Jakartanen af als relaxt, optimistisch en humoristisch, maar beziet ook de invloed die de conservatieve stroming van de islam op het dagelijks leven heeft.

Auteurs

Roel van der Veen is diplomaat op de Nederlandse ambassade in Jakarta (waar hij ook al in de jaren negentig werkzaam was) en bijzonder hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Carel de Groot was als water-deskundige werkzaam op de ambassade in Jakarta.


ISBN
9789460223662
Pagina's
200
Verschenen
NUR
693
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ef & Ef Media