Boekhandel Douwes Den Haag

Latijns-Amerika, een regio in beweging

Paul van Lindert & Christien Klaufus

Latijns-Amerika, een regio in beweging

Latijns-Amerika, een regio in beweging

Latijns-Amerika, een regio in beweging

 

Latijns-Amerika is de laatste jaren steeds populairder als avontuurlijke reisbestemming. De vulkanische bergketens, ondoordringbare regenwouden en uitgestrekte woestijngebieden die het continent rijk is trekken veel reizigers.


Niet leverbaar

€ 29,50

Bezorgen: Levertijd onbekend


Beschrijving Latijns-Amerika, een regio in beweging

Latijns-Amerika is de laatste jaren steeds populairder als avontuurlijke reisbestemming. De vulkanische bergketens, ondoordringbare regenwouden en uitgestrekte woestijngebieden die het continent rijk is trekken veel reizigers. Ook stedentrips naar de historische centra, waar het plaza nog het hart van de gemeenschap is, zijn zeer geliefd. De toeristische ontwikkeling gaat hand in hand met een verbeterde infrastructuur en toegenomen politieke stabiliteit, mede in dienst van de wereldhandel. Maar de natuurlijke, culturele en economische rijkdom van de regio staat in schril contrast met de sociale ongelijkheid en het aanhoudende racisme op het continent. Sinds de twintigste eeuw is er in Latijns-Amerika misschien veel veranderd, maar sommige patronen zijn hardnekkig en diep verankerd.

Latijns-Amerika, een regio in beweging behandelt de belangrijkste geografische aspecten van Latijns-Amerika en gaat in op de huidige sociaaleconomische dynamiek. Het boek heeft een thematische opzet, waarbij de volgende aspecten worden behandeld: geologie; klimaat en landschap; politieke context; demografische en economische ontwikkeling; rurale ontwikkeling; stedelijke structuren en processen; mobiliteit en migratie; ontsluiting en integratie. In het slothoofdstuk, over Braziliƫ, worden alle thema's samengebracht. Het boek bevat bijdragen van 26 Latijns-Amerikaspecialisten met expertise op verschillende thema's en gebieden.

In het eindexamen aardrijkskunde voor havo en vwo staat vanaf 2017 de bestudering van delen van Latijns-Amerika centraal. De macroregio |uid-Amerika maakt deel uit van het examenprogramma aardrijkskunde vwo. Het examenprogramma havo richt zich op Braziliƫ. Dit boek is daarom bij uitstek geschikt voor aardrijkskundeleraren en hbo-studenten die een lerarenopleiding volgen. Daarnaast kunnen universitaire studenten in Latijns-Amerikastudies, ontwikkelingsstudies, geografie, Spaanse en Portugese letteren en sociale wetenschappen de verschillende hoofdstukken gebruiken in cursussen over de ontwikkelingsproblematiek van Latijns-Amerika. Ook andere belangstellenden biedt het boek aanknopingspunten voor verkenning van, en verdieping in deze veelzijdige en dynamische regio.


ISBN
9789460224188
Pagina's
240
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
LM Publishers

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren