Boekhandel Douwes Den Haag

Toerist Modernist

Wandelen langs modernistische architectuur in België

Gerlin Heestermans

Toerist Modernist

Toerist Modernist

Wandelen langs modernistische architectuur in België

Toerist Modernist

 

- 12 stadswandelingen langs modernistische parels - 'Toerist Modernist' is een ode aan het vaak weinig bekende modernistische erfgoed in België. Eerst was er het online erfgoedplatform: in 2019 startte Gerlin Heestermans met toeristmodernist.be om haar passie voor prachtige modernistische huizen en gebouwen te kunnen delen, en om hun waarde en kwetsbaarheid onder de aandacht te brengen — vele ervan zijn immers niet beschermd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Toerist Modernist

- 12 stadswandelingen langs modernistische parels -

'Toerist Modernist' is een ode aan het vaak weinig bekende modernistische erfgoed in België.
Eerst was er het online erfgoedplatform: in 2019 startte Gerlin Heestermans met toeristmodernist.be
om haar passie voor prachtige modernistische huizen en gebouwen te kunnen delen, en om hun waarde en kwetsbaarheid onder de aandacht te brengen — vele ervan zijn immers niet beschermd. Ondertussen is het spotten van deze parels, om er vervolgens aan te bellen voor een bezoek, bijna een obsessie geworden voor Gerlin. Ze stippelde verschillende architectuurwandelingen uit om dit bijzondere erfgoed op de kaart te zetten, en haar Instagramaccount @toeristmodernist werd een must-follow voor architectuurliefhebbers.
Nu is er ook deze Toerist Modernist gids, met Gerlins 12 favoriete wandelingen. Ze leiden door steden die
bekendstaan om hun modernistische architectuur zoals Oostende, Luik en Brussel, maar ook naar minder voor de hand liggende plaatsen zoals Eeklo, Charleroi, Doornik en Mariakerke. Elke wandeling wordt uitgebreid beschreven en geïllustreerd met foto’s van de buitengevels en een overzichtelijk kaartje; knappe interieurbeelden van enkele huizen die op de route liggen bieden ook een blik op de unieke ontwerpen die achter de voordeuren schuilgaan.


ISBN
9789460583421
Pagina's
240
Verschenen
NUR
648
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Luster