Boekhandel Douwes Den Haag

Data en dreiging

Stap in de wereld van intelligence

Bob de Graaff

Data en dreiging

Data en dreiging

Stap in de wereld van intelligence

Data en dreiging

 

Intelligence is dé manier om een informatievoorsprong te verkrijgen op je opponent. Het kan zich voordoen in alle sectoren van de maatschappij: van overheden en bedrijfsleven tot crimi¬nele bendes, terroristische organisaties en zelfs voetbalclubs.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,90

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Data en dreiging

Intelligence is dé manier om een informatievoorsprong te verkrijgen op je opponent. Het kan zich voordoen in alle sectoren van de maatschappij: van overheden en bedrijfsleven tot crimi¬nele bendes, terroristische organisaties en zelfs voetbalclubs. En dus zijn er ook allerlei verschillende afnemers: regeringen, individuele ministers, ondernemers, militaire commandan¬ten, bendeleiders, voetbaltrainers, enzovoort.
Dit boek richt zich niet alleen op de professionele beoefenaar van intelligence die met enige distantie wil bekijken hoe zijn vakgebied zich ontwikkelt, maar ook op de nieuwsgierige leek die meer wil weten over dit ongrijpbare onderwerp. Het presenteert een duidelijke definitie van intelligence en brengt de geschiedenis ervan in kaart aan de hand van vele voorbeelden uit heden en verleden. Tegelijk biedt het boek een boeiende en soms beangstigende blik op de mogelijke toekomst van intelligence. Er is ook ruim aandacht voor de ethische component van intelligence – bijzonder belangrijk, omdat er in het publieke en politieke debat veel discussie is over de toenemende bevoegdheden van inlichtingendiensten en commerciële organisaties.\
Data en dreiging biedt eenieder die zich bezighoudt met intelligence of werkzaam is in het intelligence-veld, een houvast om dit complexe gegeven beter te begrijpen en op waarde te schatten.

Bob de Graaff is hoogleraar inlichtingen- en veiligheidsstudies aan de Universiteit Utrecht en was tot 2016 in dezelfde functie verbonden aan de Nederlandse Defensieacademie in Breda. Hij was tot januari 2010 hoogleraar Terrorisme en contraterrorisme en directeur van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme bij de campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Bij Boom uitgevers Amsterdam verscheen van hem Op weg naar Armageddon. De evolutie van fanatisme (2012).

Intelligence Lab
Dit boek is onderdeel van het Intelligence Lab, een initiatief van de afdeling Geschiedenis van Internationale Betrekkingen van de Universiteit Utrecht en Boom uitgevers Amsterdam. Het Intelligence Lab is een platform voor blended learning rondom het thema intelligence. Bekijk alle activiteiten op www.intelligencelabs.nl.


ISBN
9789461058720
Pagina's
264
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren