Boekhandel Douwes Den Haag

Leve het goede leven!

Humanisme voor iedereen

Johan Braeckman & Gwenny Cooman

Leve het goede leven!

Leve het goede leven!

Humanisme voor iedereen

Leve het goede leven!

 

Humanisten, Waar staan die voor? Het woord humanisme verwijst naar de mens en het menselijke, zoveel is duidelijk. Maar hoe denken humanisten na over de mens? Wat voor vreemde wezens zijn wij eigenlijk?


Niet leverbaar

€ 5,00


Beschrijving Leve het goede leven!

Humanisten, Waar staan die voor? Het woord humanisme verwijst naar de mens en het menselijke, zoveel is duidelijk. Maar hoe denken humanisten na over de mens? Wat voor vreemde wezens zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan en waar willen we naartoe?

Het humanisme geeft wetenschappelijk verantwoorde antwoorden op dergelijke vragen, vrij van dogmatische en religieuze overtuigingen. Tegelijkertijd ontwikkelen humanisten ook ideeën over het goede leven en zetten ze zich in voor mensenrechten, voor het behoud van de natuur, voor vrijheid en gelijkheid en voor andere positieve waarden, kortom: voor alles wat het leven mooi en de moeite waard maakt.

Ze putten daarbij uit tal van bronnen, van schrijvers en filosofen vanaf de oudheid, maar evengoed vinden ze inspiratie bij kunstenaars en denkers die een steen in de goede richting verleggen en een betere wereld doorgeven aan alle mensen die na ons komen.

Leve het goede leven! Humanisme voor iedereen is een beknopte en toegankelijke inleiding tot wat humanisme en vrijzinnig humanisme vandaag betekenen en wat de meerwaarde ervan is in een moderne samenmeving die geconfronteerd wordt met vele, soms nieuwe, belangrijke uitdagingen.


ISBN
9789461174505
Pagina's
52
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ASP - Academic and Scientific Publishers

Filosofie