Boekhandel Douwes Den Haag

Gepest!

Een verhaal over het overwinnen van pesten op school

Erin Frankel & Paula Heaphy

Gepest!

Gepest!

Een verhaal over het overwinnen van pesten op school

Gepest!

 

Dit verhaal laat goed zien wat pesten doet en dat iedereen bij de aanpak van pesten betrokken moet worden: zowel de pester, de omstanders, het slachtoffer, de ouder en leraar.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 18,50


Beschrijving Gepest!


Een verhaal over het overwinnen van pesten op school
Thomas weet niet hoe hij moet omgaan met het gepest van Koen. Hij heeft het gevoel dat hij niet kan ontsnappen aan de aanhoudende pesterijen, wat hij ook doet. Op school, bij voetbal - nergens voelt het veilig!
Met steun van vrienden, klasgenoten en volwassenen begint Thomas meer zelfvertrouwen te krijgen in zichzelf, terwijl Koen leert hoe belangrijk vriendelijkheid voor anderen is.
Het boek besluit met ‘activiteitenclub’-pagina's voor kinderen, evenals reflectievragen om ouders, leerkrachten en andere volwassenen te helpen de dialoog met kinderen aan te gaan over manieren om pesten te stoppen.

“Wat een superleuk en ontzettend goed beeldboek. Het laat enorm goed zien wat het pesten doet en dat het allemaal niet zomaar stopt. Ook is het mooi dat de ommekeer vanuit elke rol zichtbaar wordt gemaakt en hoe ze het anders kunnen doen. Elke school elke leerling zou dit moeten lezen!”

Patricia Bolwerk, directeur bestuurder Stichting Stop Pesten Nu
“Dit verhaal maakt duidelijk dat iedereen bij de aanpak van pesten betrokken moet worden: pester, zwijgende middengroep, slachtoffer, ouder en leerkracht. Pas dan lossen we het probleem echt op.”

Drs. Bob van der Meer, psycholoog en auteur van boeken en artikelen over pesten
is een uitgave van dezelfde auteur als de serie Pesten in Perspectief, waarin meisjes de hoofdrol spelen. Deze prentenboeken vormen een uitstekend startpunt om pesten op school bespreekbaar te maken. De boeken bevatten tips voor leerlingen en reflectieve vragen die leraren kunnen stellen.


ISBN
9789461183125
Pagina's
48
Verschenen
NUR
200
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven

Kinderen en Jeugd