Boekhandel Douwes Den Haag

Odyssee Reisgidsen

Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust

Kim Hartman

Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust

Odyssee Reisgidsen

Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust

Odyssee Reisgidsen: Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust

 

De Rode-Zeekust wordt geroemd om zijn woestijnen, rijke onderwaterleven en bijzondere flora en fauna in de bergen. Zonliefhebbers zweren bij de de kust; christenen en moslims bij de heilige plaatsen.Direct te downloaden

€ 7,50


Beschrijving Odyssee Reisgidsen: Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust

Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust - E-book

Zuid-Sinaï en de Rode-Zeekust worden geroemd om hun prachtig gevarieerde woestijnen, het rijke
onderwaterleven en de bijzondere flora en fauna in het hooggebergte. Zonliefhebbers zweren bij de Rode Zeekust; christenen en moslims bij de vele heilige plaatsen die er te vinden zijn. Ook in politiek opzicht is dit gebied gewild. Fransen, Engelsen en Israëli's hebben het op verschillende momenten - en met uiteenlopende motieven - begeerd. Uiteindelijk is het in Egyptische handen gekomen en zijn de kusten van Zuid-Sinaï deels geschikt gemaakt voor het massatoerisme.
Maar - gelukkig - is het gebied nog steeds zo bijzonder omdat de bedoeïenen, met hun geschiedenis die duizenden jaren terug gaat, nadrukkelijk aanwezig zijn. En dat zijn ze ook in deze Odyssee Reisgids, die veel aandacht besteedt aan verleden en heden van de bedoeïenen, hun cultuur en hun huidige, vaak benarde maatschappelijke positie.


ISBN
9789461231208
Pagina's
86
Verschenen
Serie
Odyssee Reisgidsen
NUR
516
Druk
2
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Odyssee Reisgidsen VOF