Boekhandel Douwes Den Haag

Markante Bommelaars

André Dieterman & Paul van Dijk

Markante Bommelaars

Markante Bommelaars

Markante Bommelaars

 

Zaltbommel groeide in de afgelopen vijftig jaar uit van een slaperig stadje aan de Waal tot een moderne stad in het midden van het land. In dit boek vertellen vijftig bekende Bommelaars wat er is veranderd.Nog te verschijnen

€ 34,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Markante Bommelaars

Zaltbommel groeide in de afgelopen vijftig jaar uit van een slaperig stadje aan de Waal tot een moderne stad in het midden van het land. In dit boek vertellen vijftig bekende Bommelaars wat er is veranderd. En wat niet.

Wie langer dan een paar jaar in Zaltbommel woont, leert ze vanzelf kennen, markante Bommelaars. Je komt ze misschien bij toeval tegen, maar je vergeet ze niet. De een omdat hij een geweldige verhalenverteller is, de ander omdat hij een unieke kijk op de wereld heeft. Op zoek naar een manier om de recente geschiedenis van Zaltbommel te vertellen, besloot voormalig huisarts en schrijver Paul van Dijk vijftig Bommelaars te interviewen die kleur en inhoud geven aan onze stad.

Bob van Kooten vertelt hoe het leven in de winkels in de binnenstad zich ontwikkelde en Martin Conrads waarom hij elke zaterdag met zijn orgel De Hindenburg voor muziek en een glimlach zorgt. Paulette Willemse beschrijft de ontstaansgeschiedenis van haar balletschool waar duizenden kinderen hun eerste danspasjes zetten en begrafenisondernemer Harry Klijmij hoe evenveel inwoners afscheid namen van hun geliefde stad. Met deze en tientallen andere Bommelaars krijgt u een uniek beeld van de geschiedenis van Zaltbommel.

Markante Bommelaars is geschreven door voormalig huisarts en schrijver Paul van Dijk. De foto’s in het boek zijn gemaakt door fotograaf André Dieterman, vooral bekend van zwart-wit portretfoto's van muzikanten in binnen- en buitenland.


ISBN
9789461264633
Pagina's
320
Verschijnt
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
BinnenstadPers

Taal