Boekhandel Douwes Den Haag

Het complete veranderboek

Duurzaam veranderen voor nieuwsgierige leiders en adviseurs

Ron Schinkelshoek

Het complete veranderboek

Het complete veranderboek

Duurzaam veranderen voor nieuwsgierige leiders en adviseurs

Het complete veranderboek

 

Dit boek biedt je een complete veranderaanpak om elk veranderproces in goede banen te leiden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50


Beschrijving Het complete veranderboek

Welke ambitie of noodzaak er ook is om te veranderen, organisatieverandering start met nieuwsgierigheid: naar andere mensen, naar de uitdagingen van de organisatie, naar hoe het anders kan; steeds beter, slimmer en duurzamer. Dit boek biedt je een complete veranderaanpak om elk veranderproces in goede banen te leiden.

De aanpak in dit boek is gebaseerd op de Deltamethode, waarin de auteur beproefde stappen combineert met concrete tools om direct toe te passen. Je begint met ontdekken wat er in de huidige situatie aan de hand is. Op basis daarvan kom je tot de essentie van het vraagstuk, bedenk je ideeën en bereid je veranderingen voor. Dan volgt een cruciale stap: beoogde veranderingen test je zo veel mogelijk in de praktijk, want alleen zo kom je erachter wat waardevol is en werkt. Pas dan ga je over tot implementatie. Zo behaal je duurzame resultaten.

Wat je rol in organisatieverandering ook is - manager, directeur, adviseur of projectleider - in de praktijk is veranderen vaak complex. In dit boek wordt daarom veel aandacht besteed aan de dynamiek van veranderprocessen, aan de uitdagingen die je tegen kunt komen en hoe je daarmee om kunt gaan.

Ron Schinkelshoek is bedrijfskundige en expert in verandering en leiderschap. Hij heeft jarenlange ervaring als veranderkundige in het bankwezen en als manager en adviseur in de publieke sector. Hij werkt als Director People & Organisation in de adviespraktijk van PwC.


ISBN
9789461265586
Pagina's
288
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Haystack, Uitgeverij

Management en Economie