Boekhandel Douwes Den Haag

De race naar het Witte Huis

vijf presidentsverkiezingen door de ogen van een Vlaming in Washington

Deelen Bart

De race naar het Witte Huis

De race naar het Witte Huis

vijf presidentsverkiezingen door de ogen van een Vlaming in Washington

De race naar het Witte Huis

 

2016 staat volop in het teken van de langste, meest onvoorspelbare en wellicht belangrijkste politieke show op aarde: de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bart Deelen woont sinds 1999 in Washington en is daardoor een bevoorrechte getuige van de vijf campagnes sinds de millenniumwissel.


Direct te downloaden

€ 9,99


Beschrijving De race naar het Witte Huis

2016 staat volop in het teken van de langste, meest onvoorspelbare en wellicht belangrijkste politieke show op aarde: de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Bart Deelen woont sinds 1999 in Washington en is daardoor een bevoorrechte getuige van de vijf campagnes sinds de millenniumwissel. In De race naar het Witte Huis helpt hij de lezer om de huidige wedloop naar de Oval Office te begrijpen. Hij geeft een antwoord op een aantal veelgestelde vragen: welke hindernissen moeten de kandidaten overwinnen voor ze een gooi kunnen doen naar het hoogste ambt? Wat zijn de spelregels tijdens de voorverkiezingen? Waarom duren die zo lang en zijn ze zo duur en complex? En waar komt de revolte binnen de Republikeinse partij, met Donald Trump als exponent daarvan, vandaan?
De race naar het Witte Huis biedt een terugblik op vijf verkiezingen, trends, terugkerende thema's en de factoren die winst of verlies bepalen. Komen aan bod: de controversiële verkiezingsuitslag in 2000, de impact van 9/11 op de campagne van 2004, de historische overwinning van Barack Obama en het verrassende verloop van de huidige campagne. Maar het boek graaft dieper en staat ook stil bij verklarende factoren zoals de toegenomen politieke polarisatie, de opbouw van een campagne, de registratie en mobilisatie van kiezers ... Alles wat de kritische Europese lezer nodig heeft om de Amerikaanse verkiezingsrace te doorgronden.


ISBN
9789461315045
Pagina's
254
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Van Halewyck

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren