Vegetarische recepten uit het hart van Turkije
Vegetarische recepten uit het hart van Turkije
Sebze: beste vegetarische kookboek van 2024 (Gourmand Award) Dat vegetarisch eten alles behalve saai is, bewijst de Turkse foodjournalist Özlem Warren met Sebze. Dit kleurrijke kookboek biedt meer dan 85 veelzijdige gerechten uit het hart van Turkije met groente – sebze in het Turks – in de hoofdrol.
Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar
Sebze: beste vegetarische kookboek van 2024 (Gourmand Award)
Dat vegetarisch eten alles behalve saai is, bewijst de
Turkse foodjournalist Özlem Warren met Sebze. Dit
kleurrijke kookboek biedt meer dan 85 veelzijdige
gerechten uit het hart van Turkije met groente – sebze
in het Turks – in de hoofdrol. Geniet van het beste
dat de vegetarische Turkse keuken te bieden heeft.
Start de dag met çilbir (gepocheerde eieren met
yoghurt) of maak karışık mevsim salatası, een salade
met snel gepekelde rode kool, wortel & maïs. Geniet
van streetfood als kumpir (gepofte aardappel met
diverse toppings) of nohut dürümü (gekruide kikkererwtenwrap)
en maak een van de favorieten van Özlem Warren, pancarlı nar ekşili
(freekeh met biet &granaatappelmelasse). Van streetfood, voor- & hoofdgerechten,
tot en met desserts, basisrecepten & meer.
Kook als Özlem en gebruik seizoensgebonden
ingrediënten. Van oudsher kent de Turkse keuken
een no waste-policy en daarom vind je bij de meeste
recepten tips hoe eventuele restjes te hergebruiken en
suggesties voor alternatieve ingrediënten. Dat scheelt
niet alleen afval, tijd en geld, maar resulteert vooral
in verrassende smaakcombinaties. Ervaar het zelf en
ga aan de slag met Sebze van Özlem Warren!