Boekhandel Douwes Den Haag

Dat nare gevoel

Over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen

Sjeng Schupp & Martine F. Delfos

Dat nare gevoel

Dat nare gevoel

Over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen

Dat nare gevoel

 

Seks is interessant en spannend. Het kan vreselijk leuk zijn, maar het kan ook vervelend zijn. Als seks tegen je zin gebeurt kan je er een heel naar gevoel door krijgen. Belangrijk bij seks is of je eraan toe bent, of je het echt wilt, en of de ander jouw grenzen respecteert.Direct te downloaden

€ 7,99


Beschrijving Dat nare gevoel

Seks is interessant en spannend. Het kan vreselijk leuk zijn, maar het kan ook vervelend zijn. Als seks tegen je zin gebeurt kan je er een heel naar gevoel door krijgen. Belangrijk bij seks is of je eraan toe bent, of je het echt wilt, en of de ander jouw grenzen respecteert.

Soms gaat het met seks helemaal verkeerd, dat is wanneer een ander misbruik van je maakt.

In dit boek vind je informatie over seksueel misbruik. Wanneer is iets nu seksueel misbruik en wat kun je ertegen doen? De ene arm om je heen is prettig en de andere voelt plotseling vreemd. Hoe kan dat? Het erge van seksueel misbruik zit in het nare gevoel dat je erbij krijgt. Je raakt ervan in de war. Je begrijpt het niet goed, je voelt je schuldig. Je weet niet of je nog wel iedereen kan vertrouwen.

Martine Delfos beschrijft in heldere taal hoe je als kind, maar ook als jongere, in een complex web van machtsmisbruik, schaamte en onlustgevoelens terecht kan komen. Ze vertelt je wat je eraan kunt doen en hoe je het kunt stoppen.

Het boek beschrijft niet alleen de problemen met seksueel misbruik in de werkelijkheid, in real life, maar ook wat er speelt via internet en mobieltjes. In de virtuele wereld speelt een andere dynamiek die een andere weerbaarheid van jeugdigen vergt.

Het boek is voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en op de middelbare school. Het kan ook als voorlichtingsmateriaal gebruikt worden op school. Het boek is tevens een belangrijke bron van inzicht in de gevoelens van jeugdigen die misbruikt zijn.

In deze serie verschijnen twaalf delen.


ISBN
9789461540430
Pagina's
54
Verschenen
NUR
226
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Niño